Pranahaz.hu
Betöltés...
info@pranahaz.hu Hívjon: +36 30 436 8977

Munkatársaink

Nemes Gabriella


Kompetenciák

  • * Life coach
  • * Hypnocoach

Elérhetőségim

  • Helyszín: - 3526 Miskolc, Behlen Gábor u. 3
  • Telefon: - +36 20 517 7208
  • E-mail: - nemgaby(kukac)gmail.com

Rólam


A hozzám fordulókat abban segítem, hogy túllépjenek az elakadásaikon, válaszokat kapjanak az életük kérdéseire. Segítek abban, hogy ráleljenek saját erőforrásaikra, megtalálják önmagukat és a megoldásokat a problémákra. Jó látni, amikor rájönnek, hogy képesek erre, és kijönnek az önkorlátozó hiedelmekből, amelyek blokkolják, megakadályozzák abban, hogy egy boldog, kiteljesedett, békés, örömteli életet éljenek.

Bővebben rólam és a munkámról

Nagyon hálás vagyok, és szerencsésnek érzem magam, hogy hivatásos zenészként az életem a varázslatos hangok birodalmában telik. Bizonyára ez is hozzájárult ahhoz, hogy a zene, amely arra hivatott, hogy megrezgesse az érzelmeink húrjait, engem is érzékennyé és érdeklődővé tett a lélek rezdülései iránt. Ezért a zenei pályámmal párhuzamosan elkezdtem tanulni önsegítő, önfejlesztő módszereket, amelyeket később mások megsegítésére is alkalmaztam. A stresszkezelés, energiakezelések, hangterápia, pszichoszomatika, mind kiteljesedtek a hypnocoaching és life coaching képzésben, ami azért fogott meg különösképpen, mert a kliens, segítséggel ugyan, de a saját erőforrásaiból találja meg a válaszokat, megoldásokat a problémáira. Ez egybevág a hitvallásommal: hogy mindannyiunkban ott van az Erő, amellyel ha újra összekapcsolódunk, tudja a számunkra megfelelő, boldogító válaszokat mert ez az igazi lényegünk! Néha a gondolataink, meggyőződéseink, érzelmeink által sikeresen lekapcsoljuk magunkat erről, pontosabban, nem engedjük, hogy szabadon áramoljon bennünk! Ez az az Erő, amely mindannyiunkat összekapcsol! Ami, aki a felszínen vagyunk, az csak egy önmagunkról alkotott kép, egy illúzió!

"Az élet legnagyobb ajándéka, ha azok lehetünk, akik vagyunk!"     Joseph Campbell

Hiszem, hogy az ember a test-lélek szellem egységeként létezik és egy nagyobb ,,Egység" része amit hívhatunk Természetnek, Istennek, mindent átfogó és átható Intelligenciának, Egyesített Mezőnek,Tiszta Tudatnak, Erőnek, Szeretetnek!

" Olyanok vagyunk, mint szigetek a tengeren: a felszínen magányosak, de a mélyben egyek!"
William James

A Transzcendentális Meditáció, amit évek óta gyakorlok, segít ennek a megtapasztalásában! Meggyőződésem, hogy a Hála és az Önelfogadás a varázspálca, amely a frusztrációt, hiányérzetet, félelmet elégedettséggé, bőséggé, örömmé, egészséggé tudja átalakítani! Legyen bármilyen elakadásod, problémád az önelfogadás az út, a felszabaduláshoz és gyógyuláshoz! A munkám során, igyekszem a klienseimet hozzásegíteni, hogy saját meggyőződés, tapasztalás útján jussanak el az igazi önvalójukhoz, hogy rátaláljanak a bennük lévő erőre, hogy tudjanak változtatni, megoldásokat találni a problémákra és felismerjék, hogy mi mindenre képesek, már most. Ez lehetővé teszi, hogy megéljék az örömet, egészséget, bőséget, elégedettséget, biztonságot.

Hogyan zajlik egy Life coaching, Hypnocoaching ülés?

Első alkalommal megbeszéljük, megkeressük a kliens problémáját, azt, ami neki jelenleg blokkolja a jóllétét, aztán tájékoztatom a coachingfolyamatról, arról, hogy mi fog történni az ülés alatt, hogy teljes biztonságban érezhesse magát! Válaszolok a felmerülő kérdésekre ! Mélyebben belemegyünk a helyzetének megismerésébe, probléma feltárásába, megnézzük az erősségeit és a fejlesztendő területeket, amelyek segítik majd , hogy eljusson a probléma megoldásához. Meghatározzuk a szükséges lépéseket amelyek segítik a folyamat sikerességét. Ha megtaláltuk a céljához megfogalmazott megoldást, azt átültetjük a gyakorlatba. Az eredmények megszületéséhez szükséges idő teljesen egyéni.

Ha mélyebben húzódik a probléma, akkor hypnocoachingot alkalmazok, ami annyiban különbözik az előzőtől, hogy a klienst egy nyugodt, laza, nagyon kellemes állapotba segítem, ahol az elme elemző része elcsendesedik, a figyelem beszűkül, így arra lehet irányítani, ami fontos,. Ebben az állapotban hozzáférhetővé válik a tudatalatti, ahol el vannak tárolva az érzelmek, múltbéli emlékek, a téves hitrendszerek, programok, amelyek okozzák a blokkokat, elakadást a testben ,az életben. Ezek a gondolatminták, gyakran a gyerekkorban alakultak ki, a környezetünk hatására. Ma már nem szolgálnak bennünket, de még mindig ezek mozgatnak a háttérből. Ezeket feltárjuk, feloldjuk és felülírjuk. Megkeressük az erőforrásokat, válaszokat kaphatunk életünk kérdéseire, javíthatunk a kapcsolatainkon, a teljesítményeinken, munkában, tanulásban, sportban, művészi tevékenységekben, és persze az egészségi állapotunkon: elősegíthetjük céljaink elérését minden téren.
Szeretném hangsúlyozni, hogy mindig a kliens hozza a saját, megfelelő megoldásait, nem én szuggerálom neki! Az elmélyült állapot közben, soha nem veszíti el az öntudatát, , emlékszik a történtekre. Az ülés alatt végig megtartja döntési képességét és semmi olyat nem mond, vagy tesz, amit éber állapotban nem mondana, vagy tenne!
A munkám egy kiegészítő tevékenység, amely kiegészíti az orvos munkáját. Az orvosi kezelések mellett hasznos segítség a lelki-érzelmi blokkok feltárása, oldása, így a kliens gyógyulása gyorsabban történhet. A kliens szabad akaratából veheti igénybe a jóllétét segítő foglalkozásokat. Nem gyógyítok és pszichoterápiát sem folytatok.
Magyarországon törvényesen csak orvos gyógyíthat.

Szolgáltatások:

"Jó gondolat helyébe jót várj! Rossz gondolat helyébe rosszat várj! Az vagy, amit egész nap gondolsz!
Válassz: hidd, hogy valami jó következik, s most is éppen valami jó történik! Legnagyobb hatalmad a választás képességében rejlik.Válaszd a bőséget és boldogságot!"

Dr. Joseph Murphy

Kérdése van?

Telefon - +36 20 517 7208

Szakmai életutam


Diplomámat 1982 ben szereztem a Drezdai ( Németország ) Carl Maria von Weber Zeneművészeti Főiskolán. Ezután 10 évig játszottam egy németországi szimfónikus zenekarban.
Mivel már korábban érdeklődtem a jóga és meditáció iránt, tudatosan ráléptem az önfejlesztés útjára. Tanultam Pszichoszomatikát, Autogén Tréninget (AT), egyéb relaxációs, imaginációs-meditációs technikákat. Az AT igen hasznosnak bizonyult az előadói művész tevékenységemhez, a lámpaláz kezelésében.

1988 ban Magyarországra településem után, folytattam a zenészi hivatásomat a Miskolci Szimfónikus Zenekarban, ahol még ma is prímhegedűsként játszom. Eközben komolyan elköteleződtem és tanulni kezdtem különböző technikákat, módszereket amelyeket már mások támogatására is tudtam alkalmazni.

Az élet felkínálta a lehetőséget, hogy találkozzak és tanuljak energiagyógyító módszereket mint reiki, majd pránanadi. Ez utóbbit évekig intenzíven gyakoroltam, hála és köszönet Mráz László Mesteremnek!

Mivel a tudat és a lélek mélyebb rejtelmei érdekeltek legjobban, elkezdtem hipnózist tanulni Marton házaspárnál és 2012 ben sikeres vizsgát tettem Hipnocoachként a KHE-Komplemmenter Hipnózis Egyesület keretén belül.

Fontos háttértudást biztosítottak Barnai Roberto és Helmuth Pilhar GNM (Új Germán Medicina) tanfolyamai, az érzelmi konfliktusok hatásairól a fizikai testre.

2012 ben végeztem a Balla- hangterápiát, találkoztam az Access Consciousnessel és elvégeztem a Bars kezelői tanfolyamot, ami szintén egy energetikai módszer, de már jelenkori.

2012 ben résztvettem Richard Bartlett Mátrix Energetika magyarországi tanfolyamán

2019 Palacskó Andrásnál elvégeztem Sedona-Elengedés tanfolyamot Köszönet érte!

2020 ban Life Coachként vizsgáztam Pro Bona Coaching Centrum keretén belül.

A Maharishi féle TM-Transzcendentális Meditáció gyakorlása segíti a mély megtapasztalásokat, amelyek a fejlődésemet szolgálják

Jelenleg Mindfulnesst ( MBSR ) tanulok dr Hegedűs Ágnesnél.

A segítői munkámban a tanultakat integráltan alkalmazom.

Ebben a tevékenységben az adja az örömöt, mikor a klienseim rátalálnak a bennük lévő Erőre, rájönnek, hogy bennük vannak a lehetőségek és megoldások, és ki tudnak teljesedni.

Felfelé görgetés