Autogén Tréning tanfolyamok

Autogén Tréning tanfolyam (alapfok)
Az ismert relaxációs technika elsajátításához nyújtunk segítséget egy 10 alkalmas  kurzussal. A 10 alkalom - sokéves tapasztalat alapján - elegendő arra, hogy a résztvevők önállóan is el tudják végezni a gyakorlatokat a terapeuta vezetése vagy hanganyagok nélkül. A módszer megtanulása a résztvevőktől a foglalkozásokon való részvétel mellett napi 2x10-20 perc gyakorlást igényel mindössze. A technika rendszeres gyakorlása kiegyensúlyozza a vegetatív idegrendszert, csökkenti a szorongást, a belső feszültségeket, javítja a memóriát, a koncentrációs képességet, fokozza a teljesítőképességet minden téren, és erősíti az immunrendszert. (Bővebben: Autogén Tréning)
Az Autogén Tréning alapfokán a hat alapgyakorlat megtanulása mellett a résztvevők képességet szereznek testük jelzéseinek tudatos észlelésében, stressz-szintjük tartós csökkentésében, és akut stressz-állapotok gyors feloldásában. Tekintve, hogy a legtöbb testi problémánk összefügg stressz-szintünkkel, ez a képesség a valódi betegség-megelőzés alapfeltétele.

A foglalkozások 90 percesek, heti rendszerességgel zajlanak - kis csoportban (max.10 fő) - jelenleg csütörtök esténként, a Pránaházban, de ettől eltérő időpont és helyszín is lehetséges. Munkahelyi közösségek számára igény szerint kihelyezett tanfolyamot is tartunk.

Autogén Imaginációs Tréning
Alapfeltétele a hat alapgyakorlat készség szintű elsajátítása.
A foglalkozásokon az ellazult állapotban imaginatív belső képek segítségével dolgozunk fel fontos témákat. Az ellazulás és a belső képek lehetővé teszik, hogy az elemző, racionális elménk kontrollját megkerülve,
önmagunkat és aktuális érzelmi állapotunkat őszintén, természetes valóságában észleljük, és belső erőforrásainkhoz utat találjunk.

A csoportokat vezeti: Dr. Hegedűs Ágnes

Várjuk az érdeklődők jelentkezését! Érdeklődésre válaszolva tudunk részletes tájékoztatást adni az  időpontok és árak tekintetében.
Megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk a csoportot.


Bővebben: Autogén Tréning