Nyílt est: Kommunikálunk, de hogyan?

Kommunikálunk - de hogyan?

November végén egy érdekes és nagyon aktuális programra szeretnénk meghívni. A téma a kommunikáció lesz! Több oldalról járjuk körül a témát, ismert és kevésbé ismert módszerekkel ismerkedhetnek meg. Észleljük, hogy sok nehézségünk, kapcsolati problémánk alapja a helytelen kommunikáció. Ez az a terület, amit nem tanítanak az iskolában, viszont ránk ragad az életben az összes hiba, amit a környezetünk e téren elkövet. A megfelelő kommunikáció szükséges ahhoz, hogy kapcsolatainkban jól érezzük magunkat, és ahhoz is, hogy sikeressé váljunk.

A program címe:
Kommunikálunk - de hogyan?
Időpontja: 2014.november 28. péntek, 17:30-20:00
Helyszín: Miskolc, Erzsébet Fürdő
Belépődíj: 1000 ft


Előadások:

Dr. Hegedűs Ágnes: Amikor a szerveink kommunikálnak helyettünk

Amikor valamilyen okból nem vagyunk képesek kifejezni, amit érzünk vagy gondolunk, bennünk ragad egy energia, amely a testünkön keresztül tör utat magának. Gyermekkorban rögzülnek azok a szabályok, tiltások, morális parancsok, amelyek meghatározzák viselkedésünket, kommunikációnkat, és nagyészt tudattalanul követjük ezeket. Hogyan jelez a testünk, milyen módon fejthetjük meg üzeneteit? Bárki képes lehet erre, egy kis célzott figyelemmel. Tartsanak velem!

Sőregi Katalin: Erőszakmentes kommunikáció
Az Erőszakmentes kommunikáció szemlélete és módszere hatékony eszköz ahhoz, hogy megismerjük saját életünk rejtett mozgatórugóit, felfedezhessük döntéseink valódi gyökerét, és azok ismeretében tudatosabb választásokkal növeljük önbizalmunkat és elégedettségünket. Az önismereti folyamat eredményeképpen képesek leszünk valódi empátiával fordulni önmagunkhoz és másokhoz, ami elősegíti a megértést és a jobb együttműködést az emberi kapcsolatainkban.

Dr. Csikai Erzsébet: Gyengéd érintés, amely kapcsolatot teremt

A szeretetnek az egyik legcsodálatosabb megnyilvánulása az érintés, a simogatás. Csodás annak, aki adja, és felemelő érzés annak, aki adja. Aki egyszer megtapasztalta ezt a kellemes érzést, még hetekig érzi, és mindig vágyódni fog rá.

Csépányi Marcsi: Lelkesítse szavait!

Az előadás egy utazásra hívja meg. Egy utazásra abba a világba, ahol hatásosan és meggyőzően beszélni már nem csak kevesek előjoga. Ahol birtokában van mindannak a tapasztalatnak, amivel képes megnyitni a szavaiban rejlő erőt. Ahol élénknek, természetesnek és boldognak érzi magát beszéd közben. Ez a világ az Ön szavaiban rejlik. Lépjünk be ide együtt: Lelkesítse szavait!

Nemes Gabriella: Titokzatos Kommunikáció


Dr. Üvegesné Pásztor Tímea: Masszázs és kommunikáció