Masszázsok - Rontó Viktória

Thai masszázs család

A thai masszázs
a keleti holisztikus masszázsok családjába tartozik, amely nem csak a testre hat, hanem lelki-energetikai szinten is oldja a blokkokat.
A thai masszázs családba tartozik a szárazon végzett masszázs, amelynek során a páciens laza ruházatot visel. Hívják thai jóga masszázsnak is, mivel a 1,5 - 2 óráskezelés lágy, simító, ütögető és akupresszúrás elemek mellett nyújtásokat is tartalmaz. A masszázs a test energiavonalai mentén dolgozik, oldva a blokkokat és harmonizálva az energiarendszert.
Az aroma olajos thai masszázs kicsit más mozdulatokkal, fogásokkal, de szintén az energiavonalak mentén dolgozik. Az aroma olajak esszenciája, hatóanyagai segítik a hatékonyabb relaxálást, gyógyulást.
A thai herbál masszázs nagyon kellemes, a felmelegített gyógynövényes bandázsokkal kezeli végig a pácienst. A meleg és a finom nyomások, valamint a gyógynövények anyagai fokozott relaxációt érnek el.
Masszázs kristályokkal
A thai vagy tibeti masszázst ki lehet egészíteni a nemes kövek gyógyító erejével. Hatékonyan tisztítja a meridiánokat, belső szerveket és a kristályok gyógyító erejével tölti fel őket.

Tibeti masszázs:
A masszázs segítségünkre szolgál, hogy testünk ne visszahúzó nehezék legyen szellemi, lelki fejlődésünk során. Mentális szinten is hatást gyakorol, melynek következménye az, hogy a tudatunk által produkált betegségek gyógyulási folyamata elkezdődik. A szakszerű masszázs jó közérzetet, bizalmat és örömérzést teremt. Ugyanakkor rengeteg energiát szabadíthat fel, amelyet addig feszültség kötött le. A holisztikus masszázzsal mind a masszőr, mind a partner magas fokú tudati szintre, a "percben való jelenlét" állapotába jut, ami a meditációs tapasztaláshoz hasonló. A tibeti masszázs egy komplex kezelésnek felel meg, tartalmaz energetikai, meridián, nyirok, zsírtalanító, méregtelenítő, frissítő elemet. Egy teljes testes masszázs kb. 2 óra, a páciens viselhet laza ruházatot, de lehet olajos is.


Kínai fejmasszázs
: A kínai orvosi masszázs (Tuina) a kínai orvoslás egyik ága, eredményei elérése céljából a meridiánok és pontok elméletét alkalmazza. A test egy részének masszírozása is lehetővé teszi a test egészének gyógyítását. A cél nemcsak a stressz csökkentése, hanem az önfenntartási képesség javítása és a betegségek gyógyítása. A Wu-féle fejmasszázs elméleti alapjait "A Sárga Császár Belgyógyászati Könyvé"-ben találhatjuk meg.
A fejmasszázs igen fontos a kínai orvosi masszázsban. A fej a hat Yin és hat Yang csatorna egyesülési helye, amelyeket két különleges vezeték, a Kormányzó és a Befogadó meridián kapcsol össze. A fej akupunktúrás/akupresszúrás pontjainak masszírozása serkenti a chi-t, és segíti a chi és a vér keringését. Ez javítja a belső szervek állapotát, a test működését és az általános egészséget is. Ezen kívül az agy a test idegrendszerének legkifinomultabb része. A fejmasszázs érintései ezeket az ingereket hozzák egyensúlyba, javítják a test egészének állapotát.
A technológia fejlődésével és a számítógépek széleskörű alkalmazásával mind több ember él és dolgozik iroda falai között. Ez az irodista réteg mind nagyobb hányadát teszi ki a mai társadalomnak. Ez a réteg a legveszélyeztetettebb. A rohanó, stresszes városi élettel hozható kapcsolatba számos rendellenesség, pl. szabálytalan bélmozgás, álmatlanság, szédülés, ingerlékenység, fejfájás, stb.


Rontó Viktória