Pránagyógyítás


Prána energia gyógyítás

A prána maga az életerő, ami életben tart minket. Folyamatosan és öntudatlanul vesszük magunkhoz a levegő, a napfény és a föld energiájának befogadásával és átalakításával. Láthatatlan energiaközpontjainkon, a csakráinkon keresztül jut testünkbe, majd olyan finom rezgésekké alakítjuk át, ami fizikai és energiatestünk helyes működéséhez szükséges. A szervezetünkbe vitt prána a testet behálózó, szabad szemmel ugyancsak nem látható energiavezetékeken, a nadikon keresztül áramlik, amelyek az idegeknél és ereknél sokkal sűrűbben szövik át testünk minden pontját. Az ősi tibeti szövegek szerint 350 000 nadi biztosítja, hogy az éltető energia minden sejtünkhöz eljusson.

Pránagyógyítás - az energia tudatos irányítása. Ha testi, lelki és szellemi szinten kiegyensúlyozottan élünk, akkor a prána a nadikon/meridiánokon keresztül akadálytalanul áramlik. Ha azonban bármelyik szinten problémánk van, a nadik beszűkülnek vagy elzáródnak, és szervezetünkbe nem jut elég prána. Energetikai blokkok jönnek létre, amelyek a kiváltó ok tartós fennállása esetén idővel betegséghez vezetnek. Ezek a blokkok gátolják az energia szabad áramlását, így bizonyos szervekben energiahiány, míg máshol energiatöbblet alakul ki. Mint minden energetikai kezelés, a pránagyógyítás is az egyensúly helyreállítására törekszik az energia tudatos és hatékony irányításán keresztül. A prána tehát gyógyítás céljából másoknak átadható, szabad áramlásának biztosításával pedig elérhető, hogy az éltető erő a beteg testének összes sejtjéhez újra eljusson, és ezzel szervezetének öngyógyító folyamatai felgyorsulhassanak. A prána holisztikus módszer, így az egész szervezet energiaharmonizációja elérhető vele. Már a konkrét betegségtünetek megjelenése előtt hatékonyan kezelhető a kialakult energetikai zavar, bármi okozta is azt. Mindez azt jelenti, hogy a prána tudatos átadása nemcsak gyógyításra, hanem megelőzésre, az egészség fenntartására is alkalmas.


Az általam alkalmazott prána gyógyítás a kínai külső orvosi chi-kung hagyománya szerint történik Choa Kok Sui mester tanításai alapján. Hatékony módszer, amellyel könnyebb és súlyosabb esetek, a fizikai test betegségei és pszichés problémák is sikerrel kezelhetők. Egy teljes kezelés aura tisztításból, csakrák tisztításából-energetizálásából és ha szükséges, testrészek, szervek tisztításából-energetizálásából áll. A kezelés hatékonyabbá tétele érdekében kristályokat is alkalmazok, amennyiben szükséges.

A kezelések kiegészítik a hagyományos orvosi kezeléseket és hatékonyan segítik a gyógyulási folyamatokat.

A fizikai test betegségei

Egyszerűbb esetek

- fejfájás, migrén
- megerőltetett, fáradt szemek
- fül-, fogfájás, orrvérzés
- torokgyulladás, nátha, láz
- hányás, hasmenés, székrekedés
- menstruációs zavarok
- enyhe ízületi gyulladás
- kisebb égések, vágás, rándulások
- leégés
- ekcéma, kelés, pattanás
- álmatlanság


Súlyos esetek kezelése

- bőrbetegségek
- mandulagyulladás, mumpsz
- szembetegségek
- szívbetegségek
- magas vérnyomás
- arcüreggyulladás
- asztma, tüdő betegségek
- gyomor- és nyombélfekély
- aranyér
- húgyrendszer betegségei
- meddőség - ízületi gyulladás
- rák, stb.

Pszichikai betegségek

- stressz, szorongás, hisztéria - agresszió

- fóbiák, rögeszmék - depresszió

- szenvedélybetegségek


Rontó Viktória


Gyakran ismételt kérdések -és válaszok:

1. Kinek segíthet a Prána Energia Gyógyítás?
2. Hogyan zajlik egy kezelés és mennyi ideig tart?
3. Mit fogok érezni a kezelés alatt?
4. Hány kezelésre lesz szükségem?
5. Alkalmazható-e a kezelés más gyógymódokkal egyidejűleg?
6. Biztonságosan alkalmazható-e a Prána Energia Gyógyítás gyermekeknél?
7. Biztonságosan alkalmazható-e a Prána Energia Gyógyítás terhesség alatt?
8. Milyen esetekben nem alkalmazható a Prána Energia Gyógyítás?
9. Nincs semmi bajom. Miért érdemes mégis kipróbálni a Prána Energia Gyógyítást?
10. Érdekel a módszer, de szkeptikus vagyok. Hinnem kell benne ahhoz, hogy hatásos legyen?
11. Hogyan foglalható össze röviden a Prána Energia Gyógyítás hatása?
12. Hogyan válasszak terapeutát?
13. Mit tegyek a kezelés előtt és alatt?
1. Kinek segíthet a Prána Energia Gyógyítás?
A Prána Energia Gyógyítás, bár az energiatestet kezeljük, különböző szinteken működik, és a fizikai test különböző rendszereire lesz hatása. Hatást gyakorol a csont- és izomrendszerre, az idegrendszerre, a szív- és érrendszerre, az immunrendszerre, a különböző szervekre, a kötőszövetekre, a testnedvekre, hormonrendszerre és a test energiarendszerére is.
A Prána Energia Gyógyítás felhasználási lehetősége ennélfogva igen széleskörű.

Íme néhány olyan betegség, probléma, amelyek esetén a Prána Energia Gyógyítás hatékony lehet:
Fejfájás, migrén, álmatlanság, idegfájdalmak
Krónikus nyak- és hátfájdalom, állandó fájdalom bárhol a testben
Asztma, krónikus hörghurut, krónikus arcüreggyulladás
Tinnitus (fülzúgás) és egyéb középfülproblémák, fül-orr-gégészeti betegségek
Lázas állapotok, fertőzések
Krónikus fáradtság, kimerültség, energiahiány
Stressz, feszültség, érzelmi nehézségek, depresszió
Hormonális problémák
Szív- és érrendszeri megbetegedések, alacsony-, magas vérnyomás, szédülés
Motoros koordináció zavara
Ortopédiai problémák, gerincbetegségek
Fogászati és állkapocs-ízületi problémák
Baleseti agyi és gerincvelői sérülések
Műtét utáni működési zavarok
Emésztési zavarok, menstruációs problémák
Terhesség alatti és azt követő problémák, pl. depresszió, adhaesio (letapadás)
Nehéz szülés
Gyermekkori zavarok, viselkedésproblémák, dühroham
Tanulási nehézségek, dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, összpontosítás zavara
Hiperaktivitás
Epilepszia, központi idegrendszeri sérülés (CP)
Bármilyen krónikus betegség vagy legyengült állapot utóhatásai esetén

2. Hogyan zajlik egy kezelés és mennyi ideig tart?
A Prána Energia Gyógyítás alatt a páciens ruhában, kényelmesen áll, ül vagy fekszik a kezelőágyon, nyugodt, barátságos környezetben. A kezelés során a terapeuta megtisztítja a páciens auráját, csakráit, belső szerveit, majd ha szükséges, feltölti őket energiával. A kezelés során különböző minőségű energiát használhat a gyógyulás érdekében.
A kezelés során a páciens is tapasztalatot szerezhet testének öngyógyító folyamataival kapcsolatban, elősegítve ezzel saját gyógyulását. Bizonyos kezelések után a fizikai szervek tisztulása tapasztalható a vizelet vagy a széklet megváltozása révén, esetleg más tünetekkel.
A fizikai test betegségeinek kezelésén túl pszichés problémák kezelésére is sor kerülhet.
Egy kezelés kb. 50-60 perc, gyerekeknél - életkortól, problémától függően - kevesebb is lehet. Az első alkalom - a részletes anamnézisfelvétel és szakmai tanácsadás végett - megközelítőleg 1,5 órát vesz igénybe.

3. Mit fogok érezni a kezelés alatt?
A Prána Energia Gyógyítás megélése szubjektív, egyénenként változó, és néha igen összetett.
Mivel a terápia során alkalmazott energiakezelés igen gyengéd, de határozott és megnyugtató, általánosságban elmondható, hogy majdnem mindenki mély ellazultságról, könnyedségről és nyugalomról számol be, amely átjárja az egész személyt fizikai, mentális és lelki szinten egyaránt, még hosszú idővel a kezelés után is. Előfordulhat, hogy egy-egy pszichés blokk oldódása során a páciens sírásban tör ki, ez azonban a lelki tisztulás biztos jele, ami után megnyugvás következik.
Többen elalszanak vagy egy mély, alvás-szerű állapotba kerülnek kezelés közben. Mások az érzések széles skáláját, emlékképeket, fizikai érzeteket, pl. kellemes forróságot vagy csillapító hűvösséget, lüktetést, bizsergést élnek át. Prána Energia Gyógyítás megtapasztalása egyeseknek erőteljes, meghatározó élmény, míg másoknak - különösen az első kezelés alkalmával - szinte eseménytelen, mégis jobban érzik magukat utána.
Prána Energia Gyógyításban a kezelések hatása összeadódik így és még azok is, akik az első alkalmakkor csak keveset érzékeltek, fokozatosan egyre mélyebb tapasztalásokat szereznek a későbbi kezelések során.
A terápia hatása nem ér véget a kezeléssel. A szinte azonnali stresszszint-csökkenés, a mély ellazultság és nyugalom érzése mellett további változások tapasztalhatók, ahogy telnek a napok.
Érdemes a páciensnek a kezeléseket követő tapasztalatait, érzéseit, érzeteket, panaszai, tünetei alakulását lejegyezni, a bennük zajló fizikai-mentális-érzelmi változásokat könnyebben felismerjék és nyomon követhessék.

4. Hány kezelésre lesz szükségem?
A Prána Energia Gyógyításban nincs előírt kezelés-szám. A kezelések száma és gyakorisága egyénfüggő; befolyásolja a páciens problémája, annak tünetei, a tünetek fennállásának ideje, a páciens szervezetének reakciókészsége, önkorrekciós képessége, a páciens gyógyulásába vetett hite és még sok egyéb tényező.
Általánosságban elmondható, hogy 3-7 kezelés jelentős hatást gyakorol a legtöbb ember egészségére, de sok esetben akár egyetlen kezelés is drasztikus eredményt hoz. Optimális esetben a kezeléseket 2-3 naponta kell ismételni. A páciensek többsége rendszeresen, heti 1 alkalommal jár kezelésre a teljes gyógyulás eléréséig, majd havonta visszatér egy ún. fenntartó kezelésre, melynek célja a prevenció és az elért megfelelő egészségi állapot fenntartása. Krónikus betegségek esetén szükség lehet hosszú távú terápiára, melynek során a kezelések gyakorisága idővel csökken.

5. Alkalmazható-e a kezelés más gyógymódokkal egyidejűleg?
Prána Energia Gyógyítás egy önálló kezelési módszer, amely azonban kiegészítő terápiaként is alkalmazható. Más hagyományos és alternatív gyógymódokkal kombinálva megerősíti azok pozitív hatását és segít a mellékhatások csökkentésében, kiküszöbölésében. Alkalmazható a hagyományos orvosi kezelések mellett is, erősíti, segíti a páciens gyógyulását.

6. Biztonságosan alkalmazható-e a Prána Energia Gyógyítás gyermekeknél?

Teljes mértékben. A gyengéd energiakezelés, amelyeket a terapeuta alkalmaz, ezt a gyógymódot az egyik legbiztonságosabb és mellékhatás nélküli módszerré teszik, amely nyugodtan alkalmazható csecsemőknél, kisgyermekeknél, időseknél, illetve akut fájdalommal járó állapotok esetén is.
Mivel a kezelés igen gyengéd, ez a gyerekekre megnyugtatóan hat és kellemes élményt jelent számukra.

7. Biztonságosan alkalmazható-e a Prána Energia Gyógyítás terhesség alatt?
A Prána Energia Gyógyítást olyan várandós kismamáknál érdemes alkalmazni, akinek már volt vetésélése, nehéz szülése. Energiarendszerének kezelése  kiegyensúlyozza az édesanya és a magzat idegrendszerét egyaránt, ösztönzi a lelki kötődést. Kifejezetten segíti a szülés utáni felépülést.

8. Milyen esetekben nem alkalmazható a Prána Energia Gyógyítás?
A Prána Energia Gyógyítás minden betegség esetében alkalmazható. Kivételt a legsúlyosabb, gyógyszeresen kezelt pszichés betegek, alkohol-, drogfüggő, agresszív betegek jelentenek, az ő kezelésük csak orvosi felügyelet mellett végezhető.

9. Nincs semmi bajom. Miért érdemes mégis kipróbálni a Prána Energia Gyógyítást?
A terápia nagyon fontos szerepet játszik a megelőzésben is. Csökkenti a felgyülemlett stresszt, segít leküzdeni annak romboló hatásait olyan körülmények biztosításával, amelyekben az idegrendszer pihenni és regenerálódni tud. Fokozza a betegségekkel szembeni ellenállóképességet, erősíti az immunrendszert és serkenti a szervezet öngyógyító folyamatait.
Bárki számára, akinek az életében jelen van a stressz, hasznos a Prána Energia Gyógyítás, amely segít egy mély nyugalmi állapot, a jó közérzet és a testi-lelki harmónia elérésében.
Mindenki, aki részt vett már valaha Prána Energia Gyógyításon, arról számol be, hogy kevésbé fáradékony, jobban alszik és ritkábban betegszik meg, még hosszú idővel a kezelés után is.

10. Érdekel a módszer, de szkeptikus vagyok. Hinnem kell benne ahhoz, hogy hatásos legyen?
A nyitott hozzáállás mindig hasznos, és segíti a pácienst a gyorsabb gyógyulásban. A szkeptikus pácienseket először megtanítjuk a befogadó állapotra, ezzel segítve elő, hogy az energiaáramlás megfelelő legyen.  Öntudattal rendelkező páciens kezelésének hatékonysága bizony függ a páciens módszerbe vetett hitétől (ez érvényes a hagyományos orvosi kezelésekre is :)).
Öntudatlan páciensek kezelésére példa az újszülöttek, csecsemők, ájult ember, vagy akár a versenylovak vagy háziállatok, növények Prána Energia Gyógyítása. Az állatok kifejezetten hálásak egy-egy kezelésért.

11. Hogyan foglalható össze röviden a Prána Energia Gyógyítás hatása?
A Prána Energia Gyógyítás általánosan javítja az életminőséget és segít konkrét betegségek, problémák kezelésében is. Elősegíti a balesetekből, sérülésekből, műtétekből való felépülést csakúgy, mint a betegségekből való felgyógyulást. Serkenti a szervezet természetes öngyógyító folyamatait, csökkenti a stresszt, javítja az immunrendszer működését, visszaadja a fizikális életerőt, és jó közérzetet biztosít.

12. Hogyan válasszak kezelőt?
A Prána Energia Gyógyítás ősi tudáson alapul, melyet az átlagember nem ismerhetett sokáig. Choa Kok Sui Mester azon kivételes Mesterek egyike, aki képes volt az ősi tudást ?előhívni" és egyben érthetővé, megtanulhatóvá tenni a XXI. század törekvő emberei számára. A kínai származású spirituális gyógyító és tanító több mint 20 évet töltött azzal, hogy orvosok, gyógyítók és tisztánlátók segítségével tökéletesítse a ma Prána Energia Gyógyítás néven ismert ősi módszer művészetét és technikáit. A természet törvényein keresztül mutatja be az energiatest természetét, az energiák működését, gyakorlati tanácsokkal lát el minket, hogy teljesebb életet élhessünk egészségben és boldogságban.
A Mester tanításai a TIIS (The Institute for Inner Sciences) szervezetén keresztül értek el Magyarországra. A magyar hivatalos oktatók és kezelők a honlapon megtalálhatók:
http://www.pranagyogyitas.hu/
A  Prána Energia Gyógyítás alapjai és nem gyógyításhoz kapcsolódó egyéb energetikai tanulmányok bárki számára megtanulhatók a tanfolyamokon.

13. Mit tegyek a kezelés előtt, alatt és után?
Íme néhány javaslat, ami a terápiát még hatékonyabbá és kényelmesebbé teheti:

* Tájékozódjon! Időpont egyeztetés előtt olvassa végig figyelmesen a honlapot!
* Ha a megbeszélt időpont mégsem megfelelő Önnek, a kezelés időpontja előtt 48 órával bármikor lemondhatja vagy módosíthatja azt.
* A hatékony és gyors anamnézisfelvétel érdekében fogalmazza meg pontosan panaszait, gondolja át korábbi betegségek, műtétek idejét, körülményeit, készítsen zárójelentéseiről másolatot!
* A kezelés napján fogyasszon sok folyadékot, lehetőleg szénsavmentes ásványvizet!
* A kezelésre kényelmes, laza ruhában jöjjön vagy hozzon magával váltóruhát!
* Használja a mosdót kezelés előtt, így végig kényelmesen fekhet a kezelés alatt!
* Tudassa igényeit, szükségleteit a terapeutával kezelés előtt és alatt egyaránt! Ha például fázik vagy melege van, vagy nehezére esik huzamosabb ideig a hátán feküdni, vagy egy friss műtéti heg még mindig érzékeny, csak szóljon! Tájékoztassa a terapeutát!
* Ha a páciens gyermek, hozzák el a kedvenc mesekönyvét, színezőt, játékot (kivéve elektromos játékokat)! A kisgyermekeknek nem kell kezelés alatt a kezelőágyon feküdniük. A tapasztalt terapeuta ugyanolyan hatékonyan végzi a kezelést akkor is, ha a gyermek játszik, mesét hallgat vagy akár szaladgál.
* A kezelés alatt nem javasoljuk a beszélgetést (kivéve, ha a terápiás párbeszédet a terapeuta kezdeményezi), fordítsa figyelmét inkább befelé! Figyelje meg a testében végbemenő számtalan apró történést, változást; fizikai érzeteket, gondolatokat, képeket, felbukkanó emlékeket, érzelmeket! A kezelés befejeztével lehetősége lesz tapasztalatait megosztani a terapeutával, aki további kérdéseit is készséggel megválaszolja. Ha kezelés közben elálmosodik, aludjon bátran.
* A kezelés közben bátran változtathat testhelyzetet, ha kényelmetlen a fekvés, kérhet párnát a feje, térde alá, vagy takarót, ha fázik.
* Legyen az, aki, úgy, ahogy most van. A kezelés ideje csak az Ön ideje, a terapeuta pedig azért van ott, hogy legjobb tudása szerint támogassa a gyógyulási folyamatot.
* Kezelés előtt és után érdemes köszönetet mondani a gyógyulásért a Felsőbb Lényeknek, kinek-kinek hite szerint. A Felsőbb Lények segítsége nemcsak a fizikai gyógyulásra fog kihatni, hanem a páciens életének minden területére.
* A kezelés után pár órán keresztül tartózkodjon zuhanyzástól, fürdéstől, hogy a felvitt energiának legyen ideje felszívódni és asszimilálódni.
* Kezelés előtt és után érdemes kerülni a nehéz ételek, alkoholos italok, drogok, erős gyógyszerek fogyasztását, dohányzást.