Öngyógyító DisKurzus estek - Hegedűs Ágnessel

Napi munkámban örömmel tapasztalom, hogy egyre többen érzik, az egészség a saját felelősségük. Egyre többen járják az öngyógyító tanfolyamokat, képzéseket, azonban sokan elvesznek ebben a hatalmas útvesztőben, az egymásnak néha épp ellentmondó információk bizonytalanságot, akár félelemeket is kelthetnek azokban az útkeresőkben, akik a legjobb szándékkal szeretnék kezükbe venni az egészségüket.

Másrészt mindannyian látjuk már, hogy az egészségügy egyre kevésbé képes hatékonyan kezelni a krónikus és úgy nevezett "civilizációs betegségeket", amelyek oka elsősorban helytelen életmódunkban és a világhoz, valamint önmagunkhoz való hozzáállásunkban, elégtelen stresszkezelésünkben keresendő.

Igaz ez a legtöbb betegségre, pl. a magas vérnyomásra, az érrendszeri, légzőszervi, anyagcsere, hormonális és autoimmun betegségekre, és különösen az egyre gyakoribb daganatos betegségekre is. Mindazokra, amik úgy nevezett pszichoszomatikus alapon jönnek létre, azaz érzelmi elfojtás, nem megfelelő gondolkodás, tévesen rögzült belső programok hatására.

Az Öngyógyító DisKurzus célja, hogy
- megfelelő információkat adjunk azoknak, akik szeretnének tisztán látni az egészség / betegség témájában,
- érthetővé tegyük minden érdeklődő számára - és ez lehetséges, nem kell hozzá egészségügyi szakembernek lenni! - hogyan alakulnak ki a betegségek,
- alakítsuk át együtt a betegség korábbi szemléletét, értsük meg, hogy a BETEGSÉG VALÓJÁBAN A TESTÜNK KÉPESSÉGE AZ ALKALMAZKODÁSRA ÉS REGENERÁCIÓRA, nem pedig valaminek az elromlása vagy elhasználódása!
- értsük meg együtt, milyen pszichoszomatikus hatások vezetnek egy-egy szervrendszer megbetegedéséhez, és
- találjuk és tanuljuk meg együtt, milyen módon támogathatjuk szervezetünket a gyógyulásban, ami minden esetben a testünkbe programozott öngyógyító képességünk munkája,
- gyakorlatban tapasztaljunk meg egyszerű öngyógyító technikákat, amiket utána otthon is végezhetünk.
- mindezt kötetlenül, személyes kérdések alapján, egy kellemes, támogató közegben tesszük.

Az elmúlt években ilyen jellegű felvilágosító munkát többféle formában is végeztem, mivel ezt régóta szívügyemnek és gyógyítói feladatom részének tekintem, tehát a kezdeményezés nem új, csak a "DisKurzus" forma. Az elnevezés azt sugallja, hogy nem csak beszélgetünk, hanem ez egy tanulási lehetőség, valójában egy tanfolyam, ami rendszeres részvétel esetén komoly szemléleti és gyakorlati segítséget ad.

Szeretettel várok minden érdeklődőt, azt is, aki csak most ismerkedik ezzel a szemlélettel, és azt is, aki már régóta tapossa az öngyógyítás útját.

Dr. Hegedűs Ágnes