Mandala Önismereti Klub

Egy fórum, egy alkalmi közösség, egy lehetőség arra, hogy a megszokások, feladatok, elvárások és megfelelések világából havonta két órára kiléphess, és befelé tekinthess.
Befelé, önmagadba, ahol kérdéseidre a választ találod. Csak nem tanítottak meg rá, hogy hogyan juss oda, és hogyan tedd fel a kérdést. Ha rendben vagy magaddal, egészséges vagy, boldog és sikeres, akkor nincs is szükséged ránk.
De ha nem érzed jól magad a bőrödben, keresed a helyedet, testi, lelki vagy kapcsolati problémáid vannak, akkor lehet, hogy tud neked segíteni ez a Klub. Természetesen az előző esetben is szívesen látunk, ha kíváncsi vagy ránk, vagy épp segíteni szeretnél másoknak a tapasztalataiddal.

A klub átalakolóban van, pillanatnyilag szünetel Helyszín: Miskolc, Széchenyi u. 19. III.em. (Weidlich udvar) Részvételi díj: 1000 Ft/alkalom

2009. január 16: Honnan tudhatjuk, hogy jó úton járunk-e? Van-e lehetőségünk időben észrevenni és korrigálni, ha letértünk Sorsunk ösvényéről?
2009. február 13: Életszakaszok ? életfeladatok
2009. március 06: oxigéntorna, meghívott vendég: Szűcs Szvetlana
2009. április 24. Nőnek lenni egy férfias világban...
2009. május 22: A bennünk élő istennők-1.
2009. június 19: A bennünk élő istennők-2-
2009. október 17: A lelki konfliktustól a testi betegségig vezető út -nyílt előadás Miskolcon az ITC-ben
2009. november 13: A test-lélek összefüggések megértése konkrét példák/esetek kapcsán.
2009. november 23: vendég: Tar Ildikó Az álmok segítsége az egész-séges életvezetéshez http://www.lelektrening.hu
2009. december 19 (szombat) 13 órától: Karácsonyi klubnap !! sok-sok ajándék! /
2010. január 15.: Kárpáti Tamás had- és fegyvertörténész előadása: A magyar szent korona igazi rejtélye.
2010. február 05.: Kárpáti Tamás had- és fegyvertörténész előadása: A Magyarság Őstörténeti Titkai
2010. február 23.: Kiss Gábor természetgyógyász, mandalafestő: Mandalával a mélyebb önismeret felé
2010. április 09.: Hérics Margit: Civilizációs ártalmak


Szeretettel Várunk: Kristóf

Marianna és dr. Hegedűs Ágnes


Nagyobb térképre váltás

Részletesebben: Ha nem bánod, tegeződve szólítunk meg? mert így közvetlenebb. Meg azért is, mert ebben a Klubban együtt fogunk gondolkozni, érezni, tapasztalni, játszani kötetlenül, s épp az a célunk, hogy legyen egy hely, ahol nem vagyunk idegenek, ahol megszólíthatjuk egymást, segíthetjük egymást. Nagyon gyorsan változik körülöttünk a világ. Nekünk is meg kell tanulnunk változni hozzá, s úgy tűnik, mintha ez lenne a legnehezebb. A megszokások, rutinok, rituálék egyszerűbbé, biztonságosabbá teszik az életet, de ha beleragadunk a megszokásainkba, ha elveszítjük rugalmasságunkat, akkor megáll a fejlődésünk, és ezt előbb csak lelkiállapotunk, majd kapcsolataink, munkánk, végül egészségünk fogja megsínyleni. A napi feladatok, munka, család mellett milyen gyakran állunk meg és szánunk időt arra, hogy megkérdezzük magunktól a tükör előtt: ?Hogy érzed magad a bőrödben? Mire vágysz, amit nem adtam meg neked az elmúlt hetekben? Miből van eleged, mivel terhellek túl?? Mennyire vagyunk tisztában azzal, hogy a szavak, amiket kimondunk, mennyire nem a sajátjaink sokszor, hanem valakik talán nem is szándékosan a szánkba adták azokat? Hányszor tudatosítjuk és nevezzük meg azokat az érzéseket, amik csak úgy átsuhannak rajtunk, és görcsbe rántják a gyomrunkat? Talán ha többször megtennénk, akkor egészen másként beszélnénk a családtagjainkkal, egészen más döntéseket hoznánk, és lehet, hogy egészen más életet élnénk? Talán sokkal boldogabbat? Vagy játékosabbat, könnyedebbet? Mi, akik ezt a Klubot megálmodtuk, már túl vagyunk jó néhány ilyen felismerésen, és arra gondoltunk, hátha segíthetünk, hogy minél többen közelebb kerüljünk ehhez a boldogabb, szabadabb élethez. Lértehoztunk ezt a fórumot, egy alkalmi közösséget, egy lehetőséget arra, hogy a megszokások, feladatok, elvárások és megfelelések világából havonta két órára kiléphess, és befelé tekinthess. Befelé, önmagadba, ahol kérdéseidre a választ találod. Csak nem tanítottak meg rá, hogy hogyan juss oda, és hogyan tedd fel a kérdést. Ha rendben vagy magaddal, egészséges vagy, boldog és sikeres, akkor nincs is szükséged ránk. De ha nem érzed jól magad a bőrödben, keresed a helyedet, testi, lelki vagy kapcsolati problémáid vannak, akkor lehet, hogy tud neked segíteni ez a Klub. Természetesen az előző esetben is szívesen látunk, ha kíváncsi vagy ránk, vagy épp segíteni szeretnél másoknak a tapasztalataiddal. Te, aki esetleg kíváncsi vagy és eljössz egy klub-foglalkozásra, annyit használsz fel ebből, amennyihez kedved és képességed van éppen. Semmi sem kötelező, de ha eljössz, egyet ígérhetünk, valamivel gazdagabban mész majd haza. Nemcsak Te, mi mindannyian. Valamennyit mind változni fogunk attól, hogy együtt voltunk, hogy rászántuk ezt a két órát az életünkből egymásra, s önmagunk mélyebb megismerésére. Talán még a világ is egy picit elmozdul?

Terveink szerint a következő témák lesznek majd terítéken:
Erőszakmentes kommunikáció
Be ne dőlj a félelmeknek!
Nőnek lenni egy férfias világban
A párkapcsolat kalandja Válás: menekülés vagy továbblépés?
Életszakaszok ? életfeladatok
Változó kor, mint kihívás és lehetőség
Neveljük-e a gyerekeinket vagy tanuljunk tőlük?
Kezdj el örülni a betegségednek ? akkor javadra válik! stb??


A témákat és a Klub programját valójában majd Ti alakítjátok, akik eljöttök a foglalkozásokra. Mi egy keretet szeretnénk adni Nektek, amit majd megtöltünk együtt, és meglátjuk, mi születik meg belőle. Időpont: havonta egy péntek este 18-20 óra között
Helyszín: Miskolc, Széchenyi u. 19. III.em. (Weidlich udvar) Részvételi díj alkalmanként 1000 Ft, csak akkor add, ha úgy érzed kaptál valamit!
Ha értékesnek találtad, akkor várunk legközelebb is!

Szeretettel Várunk: Kristóf Marianna és dr. Hegedűs Ágnes