GNM tanfolyamok

A Germán Gyógytudomány (GNM) egy német orvos, dr. Hamer által felfedezett összefüggésrendszer, amely ahhoz ad útmutatást, hogyan függnek össze a testi betegségek a lelki konfliktusokkal. A rendszer valójában egy nagyon részletes test-lélek-agy térkép. Ezen kívül nagyon pontos leírást a betegségek lefolyásáról, a gyógyulás folyamatáról, és arról is, hogy mindez hogyan alakult ki a törzs-és egyedfejlődés során. Általa érthetővé válik sok minden, ami a jelenlegi, akadémikus orvoslás számára mindeddig rejtve volt (mivel az kizárólag a betegségek testi szintjével foglalkozik). Így végre, mivel ismertté válik az ismeretlen, megszűnik a hozzá kapcsolódó félelem is! A GNM-rendszeréből azt is megérthetjük, hogyan okozhat maga félelem is betegséget.


A tanfolyamon dr. Hamer rendszerét mutatom be, amely egy új paradigma a gyógyításban. Egy olyan természettudományos rendszer, amely először írja le tudományos igényességgel a betegségi folyamatokat úgy, hogy összeköti a testi és lelki szinteket, és a kettő közötti átkapcsolást biztosító agyi szintet is. Fontos mérföldkő a gyógyításban, amely lehetővé teszi, hogy újra egyben lássuk az Embert, nem pedig különálló szervek, testrészek, érzelmek, gondolatok halmazaként. A tanfolyam nyelvezete nem orvosi szaknyelv, bárki számára könnyen megérthető.

Kinek ajánlom?

  • gyógyítással foglalkozó szakembereknek, azaz
  • orvosoknak, orvostanhallgatóknak, terapeutáknak, természetgyógyászoknak,
  • mindenkinek, aki szeretné megérteni saját testi és lelki működéseit,
  • aki nem akar krónikus betegségekben szenvedni,
  • aki tenni szeretne azért, hogy minél tovább egészséges maradjon,
  • aki anyaként vagy apaként a gyerekei egészségéért aggódik,
  • aki szeretne egy aktív felnőttkor után egy derűs, egészséges idős kort megélni.


Személyes véleményem és hozzáállásom a Germán Gyógytudomány alkalmazásához:

Hamer dr. rendszerét 2007 óta tanulmányozom. Egy olyan rendszerről van szó, amely kb. 3 évtizedes múltra tekint vissza és bár tudomásom szerint Hamer és tanítványai több tízezer esettanulmánnyal igazolták helytállóságát, az akadémikus orvoslás részéről a további részletes kutatások mind a mai napig váratnak magukra. Ennek alapján úgy tartom szakmailag és etikailag biztonságosnak, ha a Germán Gyógytudomány összefüggéseit úgy vesszük figyelembe, mint lehetséges összefüggéseket, amelyek jelentősen lerövidítik az utat a betegség pszichoszomatikus hátterének felderítéséhez, a konkrét pszichés zavar megtalálása és feloldása azonban más, általánosan használt módszerekkel történik, képzett szakember által. Azt is fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a Germán Gyógytudomány nem gyógymód. Összefüggésrendszere segíthet megérteni, hogy az aktuális terápiák hogyan hatnak, melyik fázisban tart a folyamat, de a terápiát csak azon keresztül támogathatja, hogy tudatosítja az öngyógyító mechanizmusok fontosságát a gyógyulás folyamatában. A magam részéről mindig felhívom a figyelmet a fentiekre, akár egyéni munkában, akár tanfolyamokon, előadásokon. Arra is, hogy a gyógyuláshoz mind az orvosi kezelésekre, mind az öngyógyító képesség (immunrendszer, energiarendszer) serkentésére szükség van, ha a lehető legoptimálisabb eredményt szeretnénk elérni. Tehát alapelv, hogy senkit, semmilyen kezelésről nem beszélek le, amit valaki más javasolt, vagy amiben hisz, ha az szakmai alapokon nyugszik. Az olyan betegeknél, akiknél kimutatott és egyértelmű a pszichoszomatikus háttér vagy a lelkiállapot (stressz, félelem) gyógyulást gátló hatása, az orvosi kezelések mellett hatalmas lehetőség a pszichoszomatikus blokkok oldása, amelyek felderítésében viszont a Germán Gyógytudomány hatékony segítség lehet. Olyan betegségeknél, ahol még a legmodernebb orvosi eszközeink sem elegendőek a teljes gyógyuláshoz, orvosi felelősség minden olyan tudást igénybe venni, ami segítségünkre lehet.

A Letölthető anyagok
között elolvashatja a Vitae magazinban megjelent GNM-ről szóló cikksorozatot.

Ha bármi kérdése van szívesen válaszolok!


Dr. Hegedűs Ágnes 2012. június


Germán Gyógytudomány tanfolyamok rendszere
Oktató: Dr. Hegedűs Ágnes, Pránaház Gyógyközpont

A tanfolyamon dr. Hamer rendszerét mutatom be, amely egy új paradigma a gyógyításban. Egy olyan rendszer, amely először írja le tudományosan a betegségi folyamatokat úgy, hogy összeköti a testi és lelki szinteket-tökéletes összhangban az ősi gyógyító rendszerekkel. Segítségével újra egyben láthatjuk az Embert, nem pedig különálló szervek, érzelmek, gondolatok halmazaként. Lehetővé teszi, hogy egyszerű nyelven, mindenki számára érthetővé tegyük, mitől és hogyan betegszünk meg, hogyan működik testünk öngyógyító rendszere, és mit tehetünk egyénileg a gyógyulásunkért.
................................................................................................Hegedűs Ágnes


A Germán Gyógytudományt (GNM) három egymásra épülő tanfolyam keretében mutatom be.

1/ Alaptanfolyam
1.-2. nap: A GNM helye a gyógyításban, alaptörvények, alapfogalmak, akut és krónikus betegségek, csíralemezek. A részletes részben végigmegyünk az egyes szervek különprogramjain csíralemezek szerint. Szervenként tárgyaljuk a betegségek jellegzetességeit, és a hozzátartozó lelki konfliktusokat.

2/ Haladó tanfolyam

1 nap: Konstellációk csíralemezek szerint. A hangulatzavarok, elmezavarok értelmezése. Skizofrén állapotok, depresszió, mánia, téveszmék, agresszió, bulímia, anorexia, asztma. Mérleg szabályok. Különprogramok -néhány fontosabb különprogram részletes elemzése. Terápiás szempontok. Ismétlés, kérdések.

3/ Gyógyítás, öngyógyítás és a Germán Gyógytudomány (GNM+ tanfolyam)
Haladó tanfolyam beledolgozva
1.-2. nap: A holisztikus gyógyítás szintjei, elemei, külső és belső betegségek. A lelki sík feltérképezése, kikérdezés. A lelki konfliktus (DHS) azonosítása, a betegség fázisainak azonosítása, a gyógyulás támogatásának természetes módjai az egyes fázisokban, veszélyes krízisek. Mi a teendő a lelki konfliktussal (DHS-sel)? Módszerek a konfliktusok oldására, elméleti és gyakorlati munka. A megelőzés lehetőségei.

további információk a GNM-ről

2014 első félévében a következő tanfolyamokat tartom GNM témában.

Pszichoszomatikus összefüggések a Germán Gyógytudomány alapján

Ajánlom laikusoknak és szakembereknek: Energy tanácsadóknak, gyógyítóknak, orvosoknak, pszichológusoknak, mindenkinek, aki szeretne több ismerettel rendelkezni a test-lélek összefüggéseiről, aki nem akar félni a betegségektől. A 2 nap alatt megtanítom az elméleti hátteret, végigmegyünk a legfontosabb szerveken és betegségeken, és szó lesz arról, hogyan alkalmazzuk ezt a tudást a gyakorlatban öngyógyításra vagy mások segítésére, hogyan építhető be egy Energy tanácsadó munkájába.

Helyszíne: Budapest,
Magnet Közösségi Ház  Andrássy u. 98.
Időpontja: 2014 március 22-23.

Ára: 20000 Ft

Kedvezményes árak:
Energy tagsági igazolvánnyal: 16000Ft
18 év alatt: 5000 Ft.
diák:         10000 Ft
ismétlő      5000 Ft/nap

Jelentkezés, befizetés:
A tanfolyamokra jelentkezni lehet emailben vagy telefonon az alábbi elérhetőségeimen, pontos adatok (név, email-cím, telefonszám) megadásával:
30/4368977 reggel 8 előtt, vagy sms-ben.

További részleteket jelentkezés után küldöm.

Minden régi és új jelentkezőt szeretettel várok!


Gyógyítás, öngyógyítás és a Germán Gyógytudomány (GNM+ tanfolyam)


Helyszíne: Budapest,  Magnet Közösségi Ház  Andrássy u. 98.
Időpontja: 2014  május-június

Ára: 22000 Ft

Jelentkezés, befizetés, kedvezmények:
A tanfolyamokra jelentkezni lehet emailben vagy telefonon az alábbi elérhetőségeimen, pontos adatok (név, email-cím, telefonszám) megadásával:
imagi17@gmail.com vagy 30/4368977 reggel 8 előtt, vagy sms-ben.

További részleteket jelentkezés után küldöm.

Minden régi és új jelentkezőt szeretettel várok!

dr.Hegedűs Ágnes