Pepich Erika
Pepich Erika,  Era
gyógytornász, gyógytorna
- Egyéni gyógytorna
- McKenzie torna (célzott gerinctorna különösen porckorong problémák esetén)
- 3D Scoliosis terápia Schrott-elvek szerint
- sérülések utókezelése
- manuálterápia
- enquist terápia
- Kinezio-taping
- Viscerális Manipuláció
- Perifériális idegmobilizáció
- Craniosacralis terápia

E-mail: pepichera@freemail.hu
Időpont egyeztetés: telefon: 06/30 318-2155

Új címen vagyok elérhető:
3534, Miskolc, Gagarin u. 5. 3/1.!


2005-ben végeztem a DE-EFK Gyógytornász szakán. Pályafutásomat a Szent Ferenc Kórház reumatológia osztályán kezdtem, ahol osztályos és ambuláns betegekkel dolgoztam.
Ezt követően a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórházban járóbetegekkel foglalkoztam.

A Pránaházban 2009 márciusától dolgozom főállásban.

Az évek során folyamatosan részt veszek különböző szakmai továbbképzéseken, ahol sokféle és nagyon hatékony kezelési módszerrel ismerkedem meg.

Rendelőnk szemlélete mely az én munkámnak is vezérfonala a holisztikus nézet. Tapasztalatom szerint csak az egész személyiséget és szervezetet figyelembe vevő egyéni terápiával lehet hosszú távú eredményeket elérni. A gyógytornát nem csak azoknak ajánlom akik problémákkal küszködnek. A megelőzés a "prevenció" ugyanolyan fontos része kell, hogy legyen a mindennapjainknak mint a panaszok kezelése. A mozgás javít az élet minőségén, és bármely életkorban elkezdhető megfelelő szakember irányításával.

Továbbképzések:
-McKenzie módszer A, B : a módszerrel leggyakrabban a porckorong betegségeit (protrusio, prolapsus, discus hernia), illetve a karba és lábba sugárzó fájdalmat, zsibbadást kezeljük
-Barvicsenko féle Manuálterápia: a kézzel végzett gyógyító beavatkozások, speciális műfogások rendszere. Megelőzésre és oki terápiaként is alkalmazható. Régen a népi gyógyászat csontkovácsolásnak nevezte.
-3D Scoliosis terápia (Schroth): a terápia célja a gerinc maximális nyújtása, felegyenesítése, a korrigált testhelyzetben végzett izomerősítés. Az egyénre szabott gyakorlatok a gerincferdülés és a Scheuermann betegség 3D korrekciójára, és különböző gerincfájdalmak kezelésére alkalmas.
-Kinezio-taping: egy mellékhatások nélküli 24 órás információs terápia. Felhasználható a gyógyításban és megelőzésben egyaránt. A speciális tapasz a bőrön keresztül hat a lágyrészekre és a keringésre.
-MBT terápia: a lábbeli helyes használatának elsajátítása, egyensúly és gyengült izmok fejlesztése, helyes testtartás kialakítása
-Enquist terápia: a lábbeli helyes használatának elsajátítása, egyensúly és gyengült izmok fejlesztése, helyes testtartás kialakítása
-Viscerális Manipuláció: egy olyan manuális terápia, amely gyengéd, meghatározott módon alkalmazott manuális erőt használ, hogy támogassa a zsigerek, a kötőszövetek és a test normál mobilitását.
-Perifériális idegmobilizáció:
perifériás idegfájdalmak megszüntetése a becsípődött idegek kompresszió alóli felszabadítása által.