8 brokát tekercs csikung


A Shaolin templomból származó 8 brokát tekercs csikung tanfolyam

A tanfolyamot tartja: Dr. Hegedűs Ágnes

Helyszíne: Miskolc, Pránaház
Legközelebbi tanfolyam tervezett időpontja: 2017. ősz.    

A tanfolyam egy napos, 9:00-15:00 óráig tart.
Ára: 10.000 Ft
A jelentkezés folyamatos, a tanfolyamot elegenedő jelentkező esetén megtartom!-------------------------------------------------------------------------------------------------
8 brokát tekercs csikung tanfolyam
(külső típusú, egészségmegőrző csikung)

A 8 brokát tekercs csikung hatásai:
A 8 brokát tekercs csikung Kína első írottan dokumentált csikungja.  Nagyon sok verziója létezik, egyszerűbbek és bonyolultabbak is.
Az általam tanított verzió a kínai, Henan tartományban található Shaolin templomból való.

A monda szerint eredetileg 12 brokát tekercs volt, de a több évszázados nemzedékről nemzedékre átadás során számukat 8-ra csökkentették. Közel ezer éve fejleszti a kínaiakat, ma is az egyik legnépszerűbb, általánosan végzett gyakorlatsor.

A legendás 8 Brokáttekercsnek számos változata ismert. 8 ülő, 8 álló és levezető masszázsgyakorlatokból áll. Ez a gyakorlatsor segíti a meridiánok helyes működését, alaposan megdolgozza a vese környéki izmokat, és serkenti a vesék, valamint a többi belső szerv működését, és alaposan átmozgatja az izomzatunkat is.

A tanfolyamon résztvevők megtanulják, hogy napi 20-30perc gyakorlással hogyan őrizhetik meg egészségüket. A rendszeresen elvégzett gyakorlatok intenzíven segítenek a vérkeringés helyreállításában és a vérnyomás normalizálásban. Jótékonyan hatnak az emésztő, légző és nyirok rendszerre. Felfrissítik a testet és megerősítik az inakat és izmokat. Javítják a látást és feloldják a belső szervekben található blokkokat. A rendszeres gyakorlás javítja az életkilátásokat.


Ajánlás a tanfolyamhoz:
A holisztikus szemlélet alapja a test-lélek-szellem hármasságának harmóniája. Hiába fejlesztjük lelkünket-szellemünket, ha a testünk gyenge, diszharmonikus. A külső csikung gyakorlatok elsősorban a testre hatnak, a testi, fizikai működéseinket harmonizálják. Azonban a nyugati sportoktól eltérően a keleti mozgáskultúra és köztük a 8 brokát tekercs csikung alapvetően hat az egész energetikai rendszerünkre, ezáltal a lelki-érzelmi állapotunkra is.
Évekig tanultam, gyakoroltam keleti technikákat, tajcsit, csikungot, így mind holisztikus szemléletű orvosként, mind magánemberként, saját tapasztalásaim alapján is javaslom a 8 brokát technika rendszeres használatát! Áldásos hatása lesz mindazok életére, akik megtanulják és beépítik mindennapjaikba a gyakorlatokat. A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint: Ha az ember energetikai rendszere kiegyensúlyozott, akkor nemcsak egészséges, hanem anyagi és szellemi bőséget élvez, sikeres és boldog lesz!

Dr. Hegedűs ÁgnesJavasolt kényelmes öltözet, lapos talpú cipő.
Előzetes jelentkezés szükséges:
imagi17@gmail.com
vagy sms-ben a 30/4368977 telefonszámra.
Dr. Hegedűs Ágnes