Pránaház blog Mellkasi feszültségek oldása masszázzsal

"/>
info@pranahaz.hu Hívjon: +36 30 436 8977

Pránaház-Blog

Pránaház Tudástár


Mitől fordulhat elő mellkasi feszültség, szorítás? Az utóbbi hónapokban több vendég keresett meg azzal, hogy olyan szűknek érzi a mellkasát, mintha satuban lenne. Az orvosi vizsgálatok szerencsére nem mutattak ki semmilyen elváltozást, sem szív problémát. Ilyenkor én is fellélegzek, mert ebben az esetben tudok segíteni masszázzsal.

Rossz testtartás, vagy feszes élettempó okozhatja, hogy az izmok a mellkason, hasi falon is befeszülnek, a légzési segédizmok is feszesekké válnak és nehézkessé válik a légzés. Sokszor csak a hátunkat masszíroztatjuk, mert az fáj, és elfeledkezünk arról, hogy elöl is vannak izmaink, amik szintén meg tudnak rövidülni, feszülni. A feszülő mellizmok feszessé teszik a vállízületet, beszűkíthetik a kar mozgását, vállfájdalmat okozva. Ezeknek az izmoknak a masszírozása, nyújtása, illetve a bordaközi izmok masszázsa nagyon sokat tud segíteni a mellkas-váll felszabadításában és a légzés megkönnyítésében. Természetesen a megfelelő gyakorlatok, amelyekkel nyitjuk a mellkast, csökkenti akár a hát feszülését is.

Időnként érdemes magukat a bordákat, a szegycsontot és a kulcscsontot is kezelni, mert a csontok is jelentős mennyiségű stresszt tárolnak. Feszessé, merevvé válnak, és egy rossz mozdulat, vagy esés törést okozhat. A csontok kezelésére is van lehetőség, bár ez időnként kisebb-nagyobb fájdalommal járhat, az utána jövő felszabadult érzés és könnyebb légzés miatt megéri.

Az ilyen jellegű problémák kezelésében a tibeti masszázs és a Chi Nei Tsang masszázs adta tudás van nagy segítségemre. A keleti masszázsok általában nem félnek hozzányúlni olyan testrészekhez sem, amelyek kezelése elhanyagolt a hagyományos masszázsnál. Sok mellkasi és hasi problémát meg lehet(ne) előzni, oldani ezekkel a technikákkal.

  Jó egészséget kívánok!

Dr. Rontó -Sas Viktória  holisztikus gyógymasszőr, energiakezelő

 ronto.viktoria@gmail.com
70/361-0116
 www.pranahaz.hu


Felfelé görgetés