Pranahaz.hu
Betöltés...
info@pranahaz.hu Hívjon: +36 30 436 8977

Miért válasszon minket?

Hogyan gyógyítunk?


  • * A holisztikus gyógyítás az embert egészében kezelő, teljességre törekvő szemlélet, a holisztikus gyógyítás az embert egészében kezelő, teljességre törekvő szemlélet, amely kiterjed az ember testi, érzelmi, energetikai, mentális és szociális aspektusaira is. (a „holosz” görög szó, jelentése teljes, egész)
  • * Holisztikus szemléletünk alapján az egész embert, annak testi-lelki-szellemi-szociális aspektusait egyaránt szem előtt tartjuk, és egyszerre gyógyítjuk, illetve támogatjuk. Ezt azért tesszük így, mert más holisztikus szemléletű szakemberekkel együtt felismertük, hogy a betegség, bár sokszor látszólag csak testi tünetként jelentkezik, egy szellemi-lelki egyensúlyzavar következménye és a test csak a megjelenítési szintér. Ha jobban megfigyeljük magunkat, minden esetben megtaláljuk a testi baj energetikai-érzelmi vonatkozásait is. Sajnos úgy látjuk, hogy szinte szükségszerű az a sok betegség, annyira mesterséges, saját természetünktől idegen életmódot folytatunk. Testi tüneteink sok esetben segélykiáltások, amelyek rábírnak bennünket, hogy változtassunk szemléletünkön, életmódunkon, amit azok nélkül magunktól nem tennénk meg.
  • * Mivel a betegséget nem pusztán megszüntetendő tünetnek tekintjük, hanem a szervezet jelzésének, amellyel tudomásunkra hozza, hogy valamin változtatni kell az életünkben, ahelyett, hogy a tüneteket akarnánk mindenáron megszüntetni, felhasználjuk azokat, hogy megértve az egyensúlyzavar okát, közösen megtaláljuk a tartós megoldáshoz vezető utat.
  • * A megszokott gyógyszeres kezelés eltüntetheti ugyan a tüneteket, de közben számos mellékhatást okozhat, gyengítheti az életfontosságú méregtelenítő szerveinket és mivel nem oldja meg a probléma okát, sokszor hozzájárul ahhoz, hogy az később máshol, más formában betegítsen meg. A mi módszereink mellékhatások nélkül támogatják a szervezet öngyógyító, regeneráló folyamatait, megerősítik azt, ezáltal abban segítik a szervezetet, hogy saját maga állítsa helyre a belső egyensúlyát testi és lelki szinten egyaránt.
  • * Ezzel együtt tudnia kell, hogy módszereink nem a szükséges gyógyszeres kezelések helyett vannak, hanem kiegészítik azokat. Sok esetben az a célunk, hogy a szükséges gyógyszeres kezelés mellékhatásait csökkentsük vagy ellensúlyozzuk. Persze sokszor előfordul, hogy miután sikerült természetes úton helyreállítani a belső egyensúlyt, bizonyos gyógyszerek szükségtelenné válhatnak. Ezek csökkentését vagy elhagyását csakis a kezelőorvosával egyeztetve javasoljuk.
  • * Hitünk és tapasztalataink szerint a gyógyítás legfőbb tényezője a saját öngyógyító képességünk, tudományosabb elnevezéssel az immunrendszerünk. Módszereinkkel mi ezt az öngyógyító erőt támogatjuk, igyekszünk ehhez a folyamathoz megfelelő, optimális körülményeket teremteni. A leggyakoribb akadály a szervezet stressz-állapota, így a legfőbb feladatunk szinte minden esetben ennek feloldása.
  • * A gyógyulás folyamatában Önt aktív résztvevőnek tekintjük, számítunk arra, hogy segítségünkkel megtegye a szükséges változtatásokat, pl. étrend, életmód, mozgás, lazítás, látásmód, stb. Viszont soha nem akarjuk semmi olyanra rávenni, ami távol áll Öntől, vagy amihez nem érez erőt vagy indíttatást. Általában mindig találunk olyan megoldást, amivel klienseink azonosulni tudnak.
  • * Gyógyító-támogató munkánk eredménye tágabb szinten hat, mint a testi egészség visszanyerése, az egészség nem a betegség hiánya, hanem a teljes testi-lelki-szellemi jólét állapota. Általában aki segítségünkkel gyógyul meg, utána tudatosabb, felszabadultabb, sikeresebb, boldogabb is lesz, életében több értelmet, szépséget fedez fel, megtapasztalja, hogy az élet és a gyógyulás (gyógyítás) legfontosabb mozgatórugója a SZERETET, s egy teljesebb életet fog élni. (A WHO szerint is: az egészség nem a betegség hiánya, hanem a teljes testi-lelki-szellemi jólét állapota.)Felfelé görgetés