Pranahaz.hu
Betöltés...
info@pranahaz.hu Hívjon: +36 30 436 8977

Munkatársaink

Dr. Hegedűs Ágnes


Kompetenciák

  • * reuma-fizioterápia szakorvos
  • * holisztikus orvos
  • * akupunktőr
  • * Integratív szomato - és kranioszakrális terapeuta
  • * Mindfulness - tanár ( MBSR, MBI)
  • * A Pránaház Gyógyközpont logisztikai vezetője

Elérhetőségim

  • Telefonos egyeztetés: H-P(7:30-8:00)
  • Telefon: - +36 30 436 8977
  • E-mail: - imagi17(kukac)gmail.com
  • Helyszín: - 3526 Miskolc, Behlen Gábor u. 3

Rólam


Hálás vagyok a sorsnak, hogy orvos lehetek, és a hivatalos orvoslás mellett a gyógyítás és támogatás egyéb módjait is megismerhettem. A Hagyományos Kínai Orvoslás volt, ami megalapozta holisztikus szemléletemet, majd a jóga, tai chi, csikung, a vipassana-meditáció több éves gyakorlása, és a sok éves önismereti munka segített magamban annyira elmélyedni, hogy megtaláljam saját utamat a betegek támogatásában. A pszichoszomatikus szemléletmódra a tapasztalat vezetett rá. Megbizonyosodtam a stressz központi szerepéról a betegségekben, és rájöttem, milyen fontos, hogy a páciens megértse, miért és hogyan reagál a teste a lelkében és idegrendszerében zajló folyamatokra. A pácienseimtől is sokat tanultam. Több mint 30 év alatt megtanítottak arra, hogyan figyeljek rájuk úgy, hogy együtt eljussunk lelkük azon rejtett zugaiba, ahonnan a betegségük vagy élet-problémájuk ered. Hiszem és tapasztalom, hogy mindannyiunkban hatalmas gyógyító erőforrások szunnyadnak, csak fel kell szabadítanunk őket.

Szolgáltatások:

„A legnagyobb hiba, amit az orvosok elkövetnek, hogy a testet anélkül próbálják meggyógyítani, hogy az elmét is gyógyítani próbálnák. Pedig az elme és a test egy, és nem szabadna külön kezelni. „
Platón

Kérdése van?

Telefon - +36 30 436 8977

Szakmai életutam


A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1984-ben diplomáztam. Alapvégzettségem, a reumatológia-fizioterápia, amire Dr. Bálint Géza Tanár Úr mellett készültem fel. A szakvizsga után úgy éreztem, hogy amit orvosként megtanultam, még kevés az igazi, holisztikus gyógyításhoz, így tovább kutttam. Elvégeztem jó néhány természetgyógyászati képzést, amik kinyitották a szemem azokra az ősi rendszerekre, amik évezredek óta működnek, és a mai gyógyításunk alapját is képezik, így jutottam el az akupunktúrához.
Képzettséget szereztem Hagyományos Kínai Orvoslásból, köszönet érte Pálos István professzor úrnak és Dr. Bodor Gézának.
Szőnyi Magdától tanultam autogén tréning, imaginatív és meditációs technikákat, Dr. Daubner Bélától az Integratív Egyesület módszerspecifikus képzésében integratív technikákat, KIP-et, nlp-t, ego-state-et , majd Kácsándi Elviránál tovább mélyítettem a K.I.P.-imaginatív technikai ismereteimet. Elvégeztem a 3 éves Tündérhegyi pszichoterapeuta szakvizsgára felkészítő alapképzést is, de nem vagyok pszichoterapeuta szakorvos.
2010-óta integrált test-terápiás irányban képzem magam, részben a Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület képzéseiben,és Richard Meyernél Strassbourgban megszereztem az EEPSA integrativ pszicho-szomatoterapeuta képesítését, miközben Pintér Lászlónál elvégeztem a Core-energetics -alapú Integrative Core Dynamics - képzést.
A testtel való egyre finomabb energetikai munka igénye juttatott el a craniosacralis terápia megismeréséhez, amelynek egy speciális, integratív megközelítését, a Thomas Attlee által kidolgozott módszert követem és gyakorlom.
Személyes életemben számos önfejlesztő módszert alkalmaztam, az egyszerű relaxációtól kezdve jóga és csikung technikákat, majd Vipassana meditációt, ami a tudatos jelenlét alapú gyakorlatok gyökere. 2019-ben és 2020-ban megszereztem a Mindful Academy International Mindfulness (MBSR és MBI) akkreditált tanári képzés 1.-2. fokozatát, amely megalapozta, hogy professzionális módon segítsem klienseimet egy stressz-mentesebb és egészségesebb élet-működéshez. A mindfulness mint stresszkezelő és önfejlesztő módszer egyben szemléleti alapot és keretet ad a kliensekkel való munkában

Mindezeket a módszereket orvosi - terapeutai munkámba integráltan használom.

Holisztikus, pszichoszomatikus orvosi szemlélettel dolgozom, azaz a hozzám fordulók panaszainak testi és lelki-szellemi aspektusaival egyaránt foglalkozom, számomra ezek elválaszthatatlanok.
Hangsúlyozom azonban, hogy az általam végzett lelki-érzelmi aspektusokkal történő munka nem pszichoterápia, akkor sem, ha bizonyos mértékű ismeretekkel rendelkezem ezen a területen, hanem az orvosi képzettségemre alapozott gyógyító-megelőző-edukatív megközelítés. A megfelelő beteg-informálás és edukáció szerves részét kell, hogy képezze orvosi munkánknak, erre különleges hangsúlyt fektetek.
Részletes állapotfelmérést követően a páciens testi állapotának és befogadó képességének megfelelően közösen választjuk ki a leghatékonyabb terápiát, amelyben fizioterápia, akupunktúra, információs terápia, mozgásterápia, méregtelenítő eljárások, a test energetikai támogatása, és otthon végezhető gyakorlatok egyaránt szerepelhetnek. Speciális és még fejlődő terület a daganatos betegek támogatása, daganatmegelőzés, amellyel kb. 10 éve foglalkozom a Magyar Pszichoonkológiai Társaság képzései alapján.
Az egyéni foglalkozások mellett szívesen tartok képzéseket, tanfolyamokat részben klienseknek az öngyógyító képességük fejlesztése érdekében, részben kollégáknak, terapeutáknak pszichoszomatikus témakörben.

Felfelé görgetés