Pranahaz.hu
Betöltés...
info@pranahaz.hu Hívjon: +36 30 436 8977

Munkatársaink

Dr. Rontó – Sas Viktória


Kompetenciák

  • Gyógymasszőr
  • SI terapeuta
  • Energiakezelések

Elérhetőségim

  • Helyszín: - 3526 Miskolc, Behlen Gábor u. 3
  • Telefon: - +36 70 361 0116
  • E-mail: - ronto.viktoria(kukac)gmail.com
  • Facebook: - Aranytulipán Egészség-Tér

Rólam


Kezeléseim elsősorban a stresszoldásra helyezik a hangsúlyt, legyen az fizikai, érzelmi, vagy mentális stressz. Mindennek a kiváltó oka a stressz, még ha sokan nem is ismerik fel, hogy van bennük. Azt veszem észre a kezelések során, hogy a páciensek annyira megszokták a feszült testtartást, hogy nem tudják elengedni magukat. Többször fel kell hívni a figyelmet a lazításra. Általában ahhoz a ponthoz kötik a „betegség” megjelenését, amikor már fizikai tünetet okoz, de mindig van megelőző folyamat. A kezeléseim hatékonysága nem a fizikai erőtől függ, sok technikai elemet tanultam az izomzat-fascia kötöttségének oldására, és mindig személyre szabottak a kezelések. Az energetikai oldások pedig még hatékonyabbá teszik a masszázst, segítenek a mély ellazulásban. A mély ellazulás állapotában történnek meg az oldódások, erősödnek a regeneráló folyamatok, és hozzásegítenek egy egészségesebb pihenéshez, regenerálódáshoz.

Még több rólam és a munkámról

Érdeklődésem a keleti tanítások, gondolkodásmód felé nyitott már egyetemista korom óta. Nagyon vonzott és a felfogásommal harmonizált az, hogy a keletiek egységként tekintenek az emberre, amely része a világnak.
Az ember, mint rendszer pedig nem szűkül le csupán a fizikai testre, hanem az energiarendszerével együtt alkot egy ÉLŐ egységet. Az ember, mint mikrokozmosz része a nagy makrokozmosznak, a természeti folyamatok és az emberben zajló folyamatok nem is különböznek annyira, együtt élőek, nem lehet leválasztani egyiket a másikról. Így a masszázsok közül először a thai masszázst tanultam meg, amely szintén arra az elméletre épül, hogy az egész embert harmonizáljuk, kezeljük az energiapályái mentén. Ennek a masszázsfajtának is része az izomlazítás természetesen, hiszen ahol az izom feszül, ott nemcsak a vérkeringés, hanem az energiakeringés is akadályozott. Csak később sajátítottam el a svéd frissítő masszázst, amelyet a nyugati szemléletmóddal oktatnak és alkalmaznak sokan. Én úgy gondolom, hogy a svéd masszázst is lehet ’keleti módra’ alkalmazni, vagyis hatással leszünk a vendég energiarendszerére is. A ma ismert ’svéd masszázs’ eredetileg keletről jött, de önmagában is sokat fejlődött már az elmúlt évszázadok során és sok kezelésnek, masszázsnak lett az alapja.
A keleti rendszerben a masszázs az egyik legfontosabb megelőző és gyógyító módszer, hazánkban a ’frissítő’ és a ’gyógy’masszázs terminológia terjedt el, de mindkettő a svéd masszázst használja. A frissítő masszázs, bármilyen típusú legyen is, nagyon fontos eszköz lehet a betegségek megelőzésében, az izomzat, ízületek, sőt a belső szervek feszültségmentesítésében, jobb közérzet és harmonikusabb élet elérésében.

Ahogyan dolgozom:
Szeretem érezni, ahogy a feszes, merev izomzat, ízület kilágyul a kezem alatt, a zaklatott idegrendszerű vendég megnyugszik, ellazul és tud pihenni. Éppen ezért én, ha nem feltétlenül szükséges, nem beszélgetek masszázs közben. Ennek egyik oka az, hogy a vendég végre magára figyeljen, kapcsolja ki a külvilágot, a rohanást, a gondjait. Hiszen ezért is jön hozzám. A befeszült élet, feszült gondolatok és életritmus feszes testet eredményez és azt csak teljes figyelemmel lehet ellazítani. Ezért bármilyen masszázsfajtát alkalmazok is, nem tudom nem alkalmazni a Figyelmet a kezelés során, azt a ’szerető-kedvesség’ típusú figyelmet, amelyre a keleti masszázsok megtanítottak. Természetesen, ha ott van a helye és ideje, akkor beszélgetek is masszázs közben. Ritkán.

Amiben segíthetek:
izomlazítás, görcsoldás
ízületi mobilizáció
gerinckezelés, lazítás
stressz, feszültség eredetű fejfájások kezelése
belső szervek feszültségtelenítése, méregtelenítése
stresszoldás fizikai, energetikai szinten
keringés javítása
medencetájéki feszültségek kezelése
balesetek, műtétek utáni regeneráció

Szolgáltatások:

Stresszoldó masszázsok, kezelések:

Kérdése van?

Telefon - +36 70 361 0116

Szakmai életutam


1994-ben kohómérnökként végeztem a Miskolci Egyetem Kohómérnöki Karán.

Az egyetem elvégzése után kutatóként, és oktatóként dolgoztam a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán, majd a karhoz kapcsolódó Anyagtudományi Kutatócsoportban 2016. júliusig.


2010-ben kezdtem legelőször a thai generál masszázzsal ismerkedni, majd az évek során elvégeztem a thai talp- és lábmasszázs, az aroma olajos és herbál masszázs részét. Az érdeklődésemhez közel áll ennek a masszázsfajtának a filozófiája és a technikája is.
2012-ben megtanultam a tibeti masszázst, amelyből a haladó tanfolyamon az ízületek finom kimozgatását is elsajátítottam. Elvégeztem a svéd frissítő és talp reflexzóna masszázs frissítő tanfolyamát, majd 2015-ben folytattam a keleti gyógymódokhoz tartozó ismeretek elsajátítását, alap szinten megtanultam a moxa, köpöly és testgyertyák használatát.

Az évek során számos masszázstechnikát fejlesztő tanfolyamon vettem részt, majd 2021-ben levizsgáztam Gyógymasszőr szakon is. 2022 májusban kezdtem el a Chi Nei Tsang masszázs tanulását, amely hiánypótló a hasi rész kezelésében.

2017 januárjában egy új kezelési módszert kezdtem el megtanulni, a Holistic Pulsingot, amely az érzelmi feszültségek oldásának finom, de hatékony módszere. Kiegészítve a Szervpulzálással még hatékonyabban lehet a belső szervek feszültségoldását kezelni. 2017 őszétől tanulom az Access bars módszert, amely fej és testkezelésekből áll. Ez a módszer a mentális testben elraktározott hiedelmeket, programokat oldja és tisztítja.

Az energiagyógyítás tanulása a Pránanadival kezdődött 2010-ben, majd egy másik energiagyógyító rendszert, a kínai orvosi csikungon alapuló Prána Energia Gyógyítást tanultam meg. Ezek a módszerek több szinten képesek hatni az energiarendszerünkben, amely a fizikai test regenerálását, harmonizálását eredményezi, ugyanakkor érzelmi szinten képes oldani félelmeket, szorongást, fóbiákat. 2014-től az The Institute of Inner Sciences iskola oktatója vagyok, és a Prána Energia Gyógyítás I. szintjét oktathatom.
Útkeresés közben megismerkedtem más gyógyító eljárásokkal is, pl. japán akupresszúra, ÉFT, mudrák. Ezeket a módszereket külön nem alkalmazom, hanem kiegészítve a fő kezelést, beépítem a személyre szabott kezelések menetébe.

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik a mozgás is, úgy gondolom, hogy nagyon is fontos része. Kb. 26 éve jógázom, 20 éve tajcsizom, amelynek rövid ideig oktatója is voltam. Mostanában a csikung világa fogott meg sokszínűségével, egyszerű, mégis hatékony gyakorlataival és rendszeresen vezetek kisebb csoportokat, hogy együtt gyakorolhassunk.A 6-os csatornával készült riport, kb. a 14. perctől következik Rontó Viktória:
https://www.youtube.com/watch?v=L7SxCSROIys&feature=youtu.be

Felfelé görgetés